Mekaniikka- suunnittelussa jokainen yksityiskohta on tärkeä – voit luottaa asiantunti- joihimme.

Mekaniikkasuunnittelussa jokainen yksityiskohta on tärkeä – voit luottaa asiantuntijoihimme.

3+

3+

Vuotta kokemusta

8

8

Henkilön tiimi

19

19

Asiakasta

55

55

Toimitusta

Mekanio Oy on robotiikkaan sekä mekaniikka- ja laitesuunnitteluun keskittynyt vuonna 2020 perustettu yritys. Työllistämme tällä hetkellä yhtiön viisi osakasta ja muutaman työntekijän.

Tarjoamme kone- ja laiterakentamiseen liittyviä ratkaisuja asiakkaiden kehitys- sekä suunnittelutarpeisiin prosessin kaikissa vaiheissa ideoinnista viimeistelyyn.

Yrityksen kotipaikka on Salo, mutta toiminta on suuressa määrin sidoksissa Espoon Otaniemeen, jossa osa työntekijöistämme suorittaa maisteri- sekä tohtorivaiheen opintojaan.

Asiakkaitamme

Tiimi

Nuoresta iästään huolimatta kaikki Mekanion tekijät ovat olleet monessa projektissa mukana

Juho Lehto
Juho Lehto
Robotiikan sovellusjohtaja

Robottisolujen suunnittelijana ja myyjänä toimiva Juho Lehto suunnittelee ja toteuttaa tiiminsä kanssa robottisolut asiakkaiden aina vaan lennokkaampiin kohteisiin. Juho löytää asiakkaille ratkaisut yleensä myös sinne, mihin ei valmista ratkaisua muualta ole saatavilla – apuna toki timantinkova tiimi asiantuntijoita suunnittelussa ja toteutuksessa.

Juho ottaa huomioon kaikki osa-alueet suunnitellessaan robottisoluja asiakkaille. Jokainen kivi käännetään, jotta asiakas saa parhaan mahdollisen ratkaisun. Projektit hoidetaan aina loppuun asti eikä asiakasta koskaan jätetä pulaan toimitettujen laitteiden kanssa. Oleellisena osana robotiikkaa Juho taitaa myös koneturvallisuuden kiemurat, tarkoittaen että hänen suunnittelemat solut ovat käyttäjälleen turvallisia sekä paperilla että käytännössä.

Mikael Miettinen
Mikael Miettinen
Toimitusjohtaja

Toimitusjohtajana yrityksemme perustamisesta lähtien toiminut Mikael Miettinen on tiimimme keihäänkärki kaikista vaativimpien toteutusten suunnittelussa sekä aikaansaava tahtipuikon heiluttaja. Väitöskirjaansa viimeistelevän Mikaelin koneteknistä erikoisosaamista on erityisesti hienomekaaniset ratkaisut, vaativat mekaniikkasimuloinnit sekä ilmalaakeroinnit.

Tutkijataustan lisäksi Mikael taitaa myös valmistustekniset ratkaisut sekä mittaus- ja säätötekniikan ratkaisut.

Mikael Sammatti
Mikael Sammatti
Vanhempi mekaniikkasuunnittelija, robotiikan sovellusasiantuntija

Kaivurin hytissä vapaa-aikansa viettävä Mikael on käytännönläheinen suunnittelija, joka viihtyy piirustuspöydän lisäksi pajalla robottisolujen toteutustöiden parissa. Mikaelin työskentelyä leimaa tarkkuus, pitkäjänteisyys ja rauhallinen ote tiukoissakin tilanteissa. Suuretkin suunnittelukokonaisuudet pysyvät Mikaelilla hyppysissä, siitä pitää huolen sekä kokemus suurien kokonaisuuksien suunnittelusta sekä konetekniikan diplomi-insinöörin koulutus.

Juho Nummiluikki
Juho Nummiluikki
Talousjohtaja

Talouspäällikkönä toimiva Juho Nummiluikki hallitsee yritysjuridiikan ja taloudenhoidon kiemurat. Juho toimii useissa projekteissamme projektipäällikkönä varmistaen projektitöiden kitkattoman läpimenon.

Koulutukseltaan hän on konetekniikan diplomi-insinööri, joten kompetenssia löytyy myös tekniikan saralta.

Valtteri Vainio
Valtteri Vainio
Hallituksen puheenjohtaja, alihankintasuunnittelun vastaava

Hallituksen puheenjohtajana toimiva Valtteri Vainio on todellinen konetekniikan ihmemies. Nuorena poikana konepajabisneksensä autotallista nollasta aloittanut Valtteri hakee vertaistaan konetekniikan saralta – mahdoton on tehty mahdolliseksi lukemattomia kertoja.

Valtterin konepaja Valtterin Paja Oy on kehittynyt nykyaikaiseksi tuotantoyksiköksi, jossa nykyaikaiset automaattikoneet ja robotit laulavat. Pajan uudet tilat mahdollistavat meille poikkeuksellisen kapasiteetin valmistaa prototyyppejä ja piensarjoja ajantasaisella konekannalla.

Valtterin toimeliaisuus konetekniikan saralla on vailla vertaa. Monipuolisen yritystoimintansa lisäksi Valtteri viimeistelee väitöskirjaansa ilmalaakereista Aalto-yliopistossa.

Vuosien käytännön kokemus konepajayrittäjänä näkyy Valtterin toiminnassa vahvasti. Konepajatoiminnan organisointi, suunnittelijoiden ohjaaminen ja projektijohtaminen käy Valtterilta luonnollisesti, eivätkä vaikeimmatkaan ongelmat jää ratkaisematta.

Vilppu Nurminen
Vilppu Nurminen
Nuorempi mekaniikkasuunnittelija

Vilppu on suunnittelutiimimme nouseva tähti. Metropoliassa konetekniikkaa opiskeleva Vilppu on taitava CAD-ohjelmistojen käyttäjä ja intohimoinen oppimaan aina uutta tekniikan saralta. Myös erilaiset käytännön asennus ja huoltotyöt sujuvat häneltä vaivatta.

Henri Joona
Henri Joona
Mekaniikkasuunnittelija

Joukkoomme syksyllä 2022 liittynyt Henri Joona on Espoosta kotoisin oleva suunnittelijamme. Henri ydinosaamista on mekatronisten laitteiden suunnittelu sekä robottisolujen toteutustyö. Henrin ehdottomia valttikortteja ovat tarkkuus ja vastuuntuntoisuus tilanteessa kuin tilanteessa. Suunnitteluosaamisen lisäksi Henri taitaa myös hitsaamisen ja koneistamisen salat, ja tämä näkyy myös suunnittelun kädenjäljessä.

Henri sopeutuu tiimiin kuin tiimiin, kun tarvitaan käsipari mekaniikan suunnitteluun ja toteuttamiseen. Konetekniikan diplomi-insinöörin lisäksi Henri on toiselta koulutukseltaan myös liikennelentäjä.

Jaakko Majuri
Jaakko Majuri
Vanhempi mekaniikkasuunnittelija

Kun pitää suunnitella suuria laitteistokokonaisuuksia, Jaakko tunnetaan asiakkaidemme keskuudessa raudanlujana suunnittelijana. Olipa suunnittelun toimeksiantona sitten tuotantolinjaston runkoratkaisu taikka hienomekaaninen koelaite, Jaakko suoriutuu tehtävistään käyttäen kehittyneimpiä suunnittelu- ja simulointityökaluja.

Erinomaisen koneensuunnittelutaidon lisäksi Jaakko viihtyy myös pajan puolella vaativien koneistustöiden parissa. Erinomaiset kädentaidot Jaakko onkin saanut jo äidin maidosta maatilan poikana, ja tekemisessä on läsnä vahva käytännön ymmärrys ja osaaminen.